Pemuda UMNO rancang pertemuan dengan Presiden

25 Ogos 2015 1:12 AM
KHAIRY JAMALUDDIN menunjukkan usul daripada Perwakilan Pemuda UMNO Bahagian seluruh negara di Menara Datuk Onn, PWTC, Kuala Lumpur, semalam. UTUSAN/MD.SHAHJEHAN MAAMIN
KUALA LUMPUR 24 Ogos – Pemuda UMNO bakal mengadakan pertemuan dengan Presiden parti, Datuk Seri Najib Tun Razak bagi menyampaikan pandangan orang muda di peringkat akar umbi mengenai pelbagai isu semasa.
Ketua Pemuda UMNO, Khairy Jamaluddin berkata, pertemuan itu dijangka diadakan selepas Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO sebaik sahaja semua UMNO bahagian di seluruh negara selesai mengadakan persidangan perwakilan.
Katanya, selain Presiden parti, Pemuda UMNO merancang untuk mengadakan pertemuan dengan Timbalan Perdana Menteri yang juga Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr. Ahmad Zahid Hamidi bagi tujuan yang sama.
“Perkara yang ingin disampaikan kepada kedua-dua pemimpin utama kerajaan ini adalah berkenaan isu-isu semasa dan pandangan akar umbi supaya tindakan dapat diambil terhadap kerisauan dan keresahan orang muda. Contohnya, seperti isu derma dan dana politik, persepsi rakyat dan siasatan terhadap 1MBD (1Malaysia Development Berhad).
“Semua isu ini bukan sahaja dibincang oleh pemuda tetapi rakyat terutamanya pengundi muda di luar parti. Kita sebagai pergerakan yang mewakili suara orang muda dan jambatan kepada pengundi muda menjalankan tugas untuk menyampaikan perspektif dan persepsi orang muda kepada pucuk pimpinan,” katanya dalam sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Exco Pemuda UMNO di Menara Dato’ Onn, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC), di sini hari ini.
Menurut Khairy, daripada segi pendirian Pemuda UMNO, pihaknya bersetuju bahawa lebih masa perlu diberikan kepada kerajaan untuk menyelesaikan isu-isu berkenaan yang melibatkan siasatan daripada pelbagai agensi dan jabatan.
Dalam pada itu, beliau berkata, sebanyak 182 Pemuda UMNO bahagian telah selesai mengadakan persidangan perwakilan dan baki sembilan lagi Pemuda UMNO bahagian akan mengadakan persidangan pada hujung minggu ini.
Berhubung usul UMNO Bahagian Keningau yang mencadangkan agar Ahmad Zahid dilantik sebagai Timbalan Presiden UMNO, Khairy berkata, jawatan itu dipilih, bukan dilantik dan Pemuda UMNO masih menghormati Tan Sri Muhyiddin Yassin selaku Timbalan Presiden parti.
Advertisements

One thought on “Pemuda UMNO rancang pertemuan dengan Presiden

  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s