MH370 : Keluarga mangsa mahu lebih banyak sokongan

06 Ogos 2015 1:24 AM
SAUDARA MARA penumpang pesawat MH370 ditahan oleh pasukan polis ketika cuba masuk ke bangunan yang menempatkan pejabat MAS di Beijing, China, semalam tetapi mereka kemudiannya dibenarkan masuk untuk bertemu dengan wakil syarikat penerbangan itu untuk mendapatkan maklumat terkini tentang pesawat tersebut. – REUTERS
BEIJING 5 Ogos – Ahli keluarga penumpang pesawat Malaysia Airlines (MAS) MH370 di China menggesa MAS menawarkan lebih banyak sokongan kepada mereka bagi menghadapi situasi yang menimpa keluarga mereka.
Seorang ahli keluarga, Jiang Hui, 41, berkata, usaha MAS untuk bertemu ahli keluarga mangsa sebanyak dua kali sebulan tidak mencukupi.
“MAS menutup pejabatnya yang menguruskan pertemuan dengan keluarga pada April lalu,’’ katanya yang ibunya merupakan seorang penumpang dalam pesawat tersebut.
Beliau turut mendesak supaya mereka diberikan kebenaran untuk melihat video pemantauan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) sebelum pesawat MH370 berlepas pada 8 Mac 2014, bagi membolehkan mereka melihat siapa yang menaiki penerbangan berkenaan.
“Kami tidak diberi akses melihat bahan itu sehingga sekarang,’’ katanya.
Berhubung penemuan serpihan bangkai pesawat dipercayai merupakan sebahagian pesawat MH370, Jiang Hui berkata: “Saya tidak mempedulikan perkara itu.’’
“Apa yang saya mahu tahu ialah sama ada kejadian ini merupakan satu kemalangan atau perbuatan jenayah,’’ katanya. – DPA
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s