SUKAN SEA 2015 : Jaguh pecut kita 
belum cukup pantas

11 Jun 2015 12:56 AM
Mohd. Izzuddin Yahya (kanan) dan G. Aravinn Thevarr (kiri) hanya mampu melihat atlet Vietnam, Le Trong Hinh menjuarai acara akhir 200m dalam Sukan SEA 2015 di Singapura semalam. UTUSAN
SINGAPURA – Harapan untuk melihat pingat pertama Sukan SEA dalam acara pecut 200 meter lelaki selepas 12 tahun tidak kesampaian apabila dua wakil negara Mohd. Izzuddin Yahya dan G. Aravinn Thevarr sekadar meraih tempat keempat dan kelima dalam pertarungan akhir di Stadium Nasional Singapura semalam.
Mohd. Izzuddin mencatat masa 21.20 saat manakala Aravinn Thevarr, 21.33s sekali gus menghampakan harapan sejak Sukan SEA 2003 di Vietnam di mana Nazmizan Mohamed meraih emas.
Pingat emas semalam dimenangi oleh Le Trong Hin dari Vietnam yang menamatkan saingan dengan masa 20.89s manakala pingat perak dan gangsa diraih atlet Thailand, Sathoengram Jaran di tempat kedua (21.05s) serta Meenapra Jirapong di tempat ketiga (21.05s).
Mohd. Izzuddin berkata, perlumbaan semalam amat mencabar kerana semua peserta begitu laju namun tetap berpuashati kerana dia memperbaharui catatan peribadi terbaiknya.
“Tiada rezeki saya untuk mendapatkan pingat untuk negara namun ini bukan kesudahannya ke­rana saya akan terus memberikan cabaran selepas ini.
“Saya juga berterima kasih kepada jurulatih saya, Nazmizan yang telah menaikkan semangat saya selepas kecewa dalam perlumbaan 100m semalam (kelmarin),” kata­nya, yang gagal ke perlumbaan akhir acara itu setelah hanya menduduki tempat keenam.
Sementara itu, dalam 200m wa­nita, atlet negara Zaidatul Husniah Zulkifli menamatkan saingan di tempat keenam.
Zaidatul Husniah mencatat masa 24.18s dalam perlumbaan yang dimenangi Veronica Shanti Pereira dari Singapura yang melakukan catatan masa 23.60s.
Tempat kedua menjadi milik Kayla Anise Richardson dari Fili­pina dengan masa 23.71s dan gangsa milik atlet Vietnam, Thi Oanh Nguyen dengan 23.92s. – UTUSAN
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s