LIWAT : Nurul Nuha dicabar beri penjelasan

13 Februari 2015 1:49 AM
PULAU PINANG 12 Feb. – Anak kedua Datuk Seri Anwar Ibrahim, Nurul Nuha dicabar turut memperjelaskan beberapa perkara kepada rakyat sepanjang kempen Berarak Demi Kebebasan yang digerakkan beliau bersama keluarganya.
RAHMAD ISAHAK
Presiden Kongres Melayu Pulau Pinang (KMPP), Rahmad Isahak berkata, antara perkara itu termasuk mengapa bapa beliau tidak memilih untuk memberi keterangan secara bersumpah ketika diarah membela diri di Mahkamah Tinggi bersabit kes liwatnya.
Selain itu tambah beliau, Nurul Nuha juga digesa menjelaskan kepada rakyat kenapa bapanya gagal membawa seseorang yang kononnya saksi alibi bagi mengesahkan alibi beliau pada hari kejadian.
Turut perlu diperjelaskan sepanjang kempen itu katanya, mengapa barisan peguambela bapanya gagal mematahkan bukti saintifik yang mengesahkan 100 peratus asid deoksiribonukleik (DNA) milik bapanya dalam kes tersebut.
“Jika wujud konspirasi politik dalam kes bapanya pula, Nurul Nuha perlu memperjelaskan kepada rakyat dalam kempen itu mengapa tiada seinci pun bukti dikemukakan kepada mahkamah selain daripada andaian sendiri semata-mata” katanya kepada Utusan Malaysia di sini hari ini.
Beliau mengulas mengenai tindakan keluarga Anwar menerusi Nurul Nuha yang menggerakkan kempen tersebut kononnya sebagai menuntut keadilan selepas Anwar didapati bersalah meliwat bekas pembantu peribadinya, Mohd. Saiful Bukhari Azlan.
Menurut Rahmad, keluarga Anwar tidak sewajarnya menagih simpati daripada rakyat dengan mengkritik badan kehakiman sedangkan Ketua Pembangkang berkenaan sudah diberikan ruang secukupnya untuk mempertahankan diri di mahkamah.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s